RECEPT


🍴 Hozzávalók:
6 tojás szétválasztva
12 dkg porcukor
12 dkg átszitált finomliszt
0,6 dl meleg víz
10 dkg darált dió
12 g sütőpor


👐 Előkészítés:
A hozzávalók kimérése
Liszt, sütőpor, porcukor átszitálása
Tojás mosása, feltörése, szétválasztása
Dió darálása
Tepsi bélelés
Sütő előmelegítése 180°C-ra


🧁 Elkészítés:
A tojásfehérjéből a cukor kétharmad részével verj kemény habot.
A maradék cukorral habosítsd ki a sárgáját, majd add a fehérjehabhoz és keverd hozzá a meleg vizet.
Végül keverd bele az átszitált, sütőporos lisztet és a diót.
Simítsd sütőpapírral bélelt tepsibe és 180°C-on süsd 25 percig.


Puding készítése:

Hozzávalók:
40 g vanília pudingpor
4 dl tej
15 dkg kristálycukor

3,5 dl tejet tegyél fel közepes lángon forrni a kristálycukorral.
A maradék, hideg tejben oldd fel a pudingport.
Folytonos kevergetés közben melegítsd fel a tejet, forrás előtt vedd le a tűzről, majd keverd hozzá a pudingporos tejet. Kis lángon sűrűsítsd be, majd tegyél folpackot közvetlenül a pudingra, ez megakadályozza, hogy a felülete „bebőrösödjön”. Hagyd teljesen kihűlni.


Készíts vanília pudingos, tejszínes krémet:

Hozzávalók:
2 dl tejszín és 2 dl cukrászhab keveréke
4 dl tejből főzött vaníliapuding

A 4 dl tejből készített, hideg pudingot keverd át robotgéppel, majd add apránként a tejszín és a cukrászhab keverékéből vert habhoz.

A pudingporból készített krémet elkészítheted más ízesítéssel is, pl. karamellás, vagy banános, kókuszos, epres pudingporból is.


Befejezés:

Hozzávalók: dekor cukor

Hűtés után vágd a tésztát két lapra, majd hosszában is felezd meg.
Töltsd meg a lapokat a harmadával, kend le kívül a maradék krém felével, a másik felével dekoráld, és dekor cukorral szórd meg.
Tálalás előtt hűtsd legalább egy órát.

Szeletelve add az asztalra.

Kívánom, hogy sikerüljön! Fogyaszd egészséggel!
Cukormázas ölelés neked!
- Meli❤ -