RECEPT


🍴 Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
15 dkg puha vaj
6 dkg joghurt
1 dl tej
2 dkg élesztő
2 dkg kristálycukor
2 dkg só
1 egész tojás+ 1 sárgája
20 dkg trappista sajt

A maradék tojásfehérje a kenéshez


👐 Előkészítés:
A hozzávalók kimérése
Liszt átszitálása
Vaj puhítása
Sajt reszelés
Tepsi bélelése
Élesztő felfuttatása a tejben, a cukorral
Sütő előmelegítése formázás után, 180°C-ra


🧁 Elkészítés:
A lisztet, sót keverd el, add hozzá az élesztős tejet, a tojásokat, a joghurtot, majd állítsd össze a tésztát.
Ha összeállt, gyúrd hozzá a vajat. Meleg helyen, letakarva 40 percet keleszd.
Kelesztés után gyúrd át a tésztát, formázd cipóvá, majd egy konyharuhával letakarva pihentesd még 20 percet.

Pihentetés után nyújts belőle másfél cm vastag téglalapot. Vágd fel 10 cm hosszú, 2 cm széles rudakká, majd tedd őket tepsibe.
Kend le a tetejüket a tojásfehérjével és szórd meg reszelt sajttal.
Pihentesd még 20 percet, addig melegítsd elő a sütőt.

Pihentetés után 20-25 perc alatt, 180°C-on süsd szép pirosra.

Sütés után szedd ki a tepsiből, kihűlés után pedig tálald.

Kívánom, hogy sikerüljön! Fogyaszd egészséggel!
Cukormázas ölelés neked!
- Meli❤ -