RECEPT


🍮 Hozzávalók 12 db-hoz:
30 dkg finomliszt
12 g sĂŒtƑpor
2 dkg sĂł
1 dl hideg tej
20 dkg hideg vaj

Töltelékhez:
20 dkg reszelt, félkemény zsíros sajt
12 dkg hideg vaj
1 dkg finomliszt


👐 ElƑkĂ©szĂ­tĂ©s:
A hozzåvalók kimérése
Liszt, sĂŒtƑpor ĂĄtszitĂĄlĂĄsa
Zsiradék felkockåzåsa
Sajt reszelése
Tepsik elƑkĂ©szĂ­tĂ©se
SĂŒtƑ elƑmelegĂ­tĂ©se 200°C-ra


🧁 ElkĂ©szĂ­tĂ©s:
A lisztet a vajjal morzsold el, majd add hozzĂĄ a sĂŒtƑport, Ă©s a sĂłt.
Keverd el, majd a hideg tejet hozzĂĄadva gyĂșrj fĂ©lkemĂ©ny tĂ©sztĂĄt belƑle.

FĂ©l ĂłrĂĄt pihentesd letakarva a hƱtƑszekrĂ©nyben.

A töltelékhez keverd el a vajat a liszttel.

PihentetĂ©s utĂĄn a tĂ©sztĂĄt nyĂșjtsd ki kb. fĂ©l cm vastagra, Ă©s kend le a lisztes vajjal, majd szĂłrd rĂĄ a sajt kĂ©tharmad rĂ©szĂ©t.
Tekerd fel a tésztåt, majd vågd fel kb. 2 cm vastag szeletekre.
Helyezd sĂŒtƑpapĂ­rral bĂ©lelt tepsibe kb. 3-4 cm-re egymĂĄstĂłl, Ă©s halmozz a csiguszokra a maradĂ©k sajtbĂłl.

ElƑmelegĂ­tett sĂŒtƑben, 200°C-on 15 perc alatt sĂŒsd szĂ©p pirosra.

KĂ­vĂĄnom, hogy sikerĂŒljön! Fogyaszd egĂ©szsĂ©ggel!
Cukormåzas ölelés neked!
- Meli❀ -