RECEPT


🍴 Hozzávalók 12 db-hoz:
30 dkg finomliszt
12 g sütőpor
2 dkg só
1 dl hideg tej
20 dkg hideg vaj

Töltelékhez:
20 dkg reszelt, félkemény zsíros sajt
12 dkg hideg vaj
1 dkg finomliszt


👐 Előkészítés:
A hozzávalók kimérése
Liszt, sütőpor átszitálása
Zsiradék felkockázása
Sajt reszelése
Tepsik előkészítése
Sütő előmelegítése 200°C-ra


🧁 Elkészítés:
A lisztet a vajjal morzsold el, majd add hozzá a sütőport, és a sót.
Keverd el, majd a hideg tejet hozzáadva gyúrj félkemény tésztát belőle.

Fél órát pihentesd letakarva a hűtőszekrényben.

A töltelékhez keverd el a vajat a liszttel.

Pihentetés után a tésztát nyújtsd ki kb. fél cm vastagra, és kend le a lisztes vajjal, majd szórd rá a sajt kétharmad részét.
Tekerd fel a tésztát, majd vágd fel kb. 2 cm vastag szeletekre.
Helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe kb. 3-4 cm-re egymástól, és halmozz a csiguszokra a maradék sajtból.

Előmelegített sütőben, 200°C-on 15 perc alatt süsd szép pirosra.

Kívánom, hogy sikerüljön! Fogyaszd egészséggel!
Cukormázas ölelés neked!
- Meli❤ -