
RECEPT
đŽ HozzĂĄvalĂłk 12 db-hoz:
30 dkg finomliszt
12 g sĂŒtĆpor
2 dkg sĂł
1 dl hideg tej
20 dkg hideg vaj
Töltelékhez:
20 dkg reszelt, fĂ©lkemĂ©ny zsĂros sajt
12 dkg hideg vaj
1 dkg finomliszt
 ElĆkĂ©szĂtĂ©s:
A hozzåvalók kimérése
Liszt, sĂŒtĆpor ĂĄtszitĂĄlĂĄsa
Zsiradék felkockåzåsa
Sajt reszelése
Tepsik elĆkĂ©szĂtĂ©se
SĂŒtĆ elĆmelegĂtĂ©se 200°C-ra
đ§ ElkĂ©szĂtĂ©s:
A lisztet a vajjal morzsold el, majd add hozzĂĄ a sĂŒtĆport, Ă©s a sĂłt.
Keverd el, majd a hideg tejet hozzĂĄadva gyĂșrj fĂ©lkemĂ©ny tĂ©sztĂĄt belĆle.
FĂ©l ĂłrĂĄt pihentesd letakarva a hƱtĆszekrĂ©nyben.
A töltelékhez keverd el a vajat a liszttel.
PihentetĂ©s utĂĄn a tĂ©sztĂĄt nyĂșjtsd ki kb. fĂ©l cm vastagra, Ă©s kend le a lisztes vajjal, majd szĂłrd rĂĄ a sajt kĂ©tharmad rĂ©szĂ©t.
Tekerd fel a tésztåt, majd vågd fel kb. 2 cm vastag szeletekre.
Helyezd sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsibe kb. 3-4 cm-re egymĂĄstĂłl, Ă©s halmozz a csiguszokra a maradĂ©k sajtbĂłl.
ElĆmelegĂtett sĂŒtĆben, 200°C-on 15 perc alatt sĂŒsd szĂ©p pirosra.
KĂvĂĄnom, hogy sikerĂŒljön! Fogyaszd egĂ©szsĂ©ggel!
Cukormåzas ölelés neked!
- Meli†-