RECEPT


🍴 Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
20 dkg vaj, vagy margarin
2 tojás sárgája
1 kis pohár, (150 g) joghurt
1 cs. (12 g) sütőpor
5 dkg porcukor
1 g só


👐 Előkészítés:
Hozzávalók kimérése
Liszt, sütőpor, kakaópor, porcukor átszitálása
Tojás mosása, feltörése, szétválasztása
Zsiradék felkockázása
Citrom mosás, reszelés, facsarás
Sütő előmelegítése 180°C-ra


🧁 Elkészítés:

1. Tészta készítése:
A lisztet morzsold el a kockára vágott, hideg vajjal vagy margarinnal, majd add hozzá és keverd el benne a sütőport, a sót, és a porcukrot.
Öntsd hozzá végül a joghurtot, amit előzőleg a tojások sárgájával keverj simára. Gyúrd ki a tésztát, formálj belőle cipót, majd tedd egy órára a hűtőszekrénybe pihenni.
Pihentetés után lisztezett nyújtódeszkán nyújts 3 vékony lapot, és egyenként egy közepes és egy kisméretű tepsi hátulján (az utóbbin sütött lap lesz majd a töltelék) süsd ki őket. 180 °C-on, 5-6 perc alatt.
Sütés előtt a lapokat hűtsd vissza a hűtőben, hogy a zsiradék megdermedjen benne.
A kisült lapokat hagyd kihűlni, szélezd le őket egy ollóval, majd az egyiket törd darabokra, ez kerül a töltelékbe.


2. A töltelék készítése:

Hozzávalók:
1 cs. (200 g) babapiskóta
4 dl tej
4 dkg átszitált kakaópor
20 dkg vegyes gyümölcs lekvár
5 dkg porcukor
½ citrom leve
½ citrom reszelt héja
30 ml rumaroma
Egy tésztalap feltördelve

A babapiskótát törd 4-5 darabra. Add hozzá az összetört süteménylapot is.
Forrald fel a tejet, add hozzá a kakaóport, a rumaromát, a cukrot, a lekvár felét, majd keverd hozzá a piskótát és az összetört lapot.
Legvégül add hozzá a citromlevet is. Ez kerüljön bele utoljára, mert ha a forró tejbe beleöntöd, akkor az kicsapódik tőle.
Az elkészült tölteléket hagyd egy fél órát pihenni, hogy magába tudja szívni a nedvességet.


3. Összeállítás:
A lapokat kend meg lekvárral, majd töltsd meg a töltelékkel. A felső lapot a lekváros felével helyezd a töltelékre.
Az összeállított süteményt tedd hűtőbe, és hagyd telkesen kihűlni.


4. Csoki máz készítése:

Hozzávalók:
5 dkg fehér csoki
2,5 dkg vaj
2,5 dkg porcukor
25 ml tej
piros ételszínezék

A hozzávalókat hőálló edényben mikróban melegítsd össze, néhány csepp színezékkel színezd halvány rózsaszínre, majd keverd simára és hagyd szobahőmérsékletűre visszahűlni.


Díszítheted dekor cukorral.

Érdemes a süteményt egy éjszakára hűtőbe tenni, pihentetés után könnyebben szeletelhető.

Kívánom, hogy sikerüljön! Fogyaszd egészséggel!
Cukormázas ölelés neked!
- Meli❤ -