RECEPT


🍴 Hozzávalók:
6 db tojás
12 dkg kristálycukor
12 dkg átszitált finomliszt
6 g sütőpor

Krém:
2 db (2x90 g-os) vaníliás krémtúró
3 dl cukrászhab

Gyümölcsös réteg:
20 dkg ribizli
10 dkg kristálycukor
12 g piros tortazselé


👐 Előkészítés:
A hozzávalók kimérése
Liszt, sütőpor átszitálása
Tojás mosása, feltörése
Gyümölcs mosása
Tepsi bélelése
Sütő előmelegítése 180°C-ra


🧁 Elkészítés:

A tészta készítése:
A tojásfehérjét a cukorral verd kemény habbá, majd add hozzá a tojás sárgákat.
Keverd el benne, és szitáld hozzá a lisztet, amibe előzőleg keverd bele a sütőport.
Dolgozd bele egy fakanállal, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítva süsd ki a tésztát, előmelegített sütőben, 180 °C-on, kb. 15 perc alatt.

Tűpróbával ellenőrizd a tésztát.


Krém készítése:
A cukrászhabot verd fel kemény habbá, majd dolgozd bele a túrókrémet.


A süti töltése:
A kihűtött piskótát vízszintesen vágd két egyforma vastag lappá, majd helyezd vissza az alsó lapot a tepsibe.
Simítsd rá a krémet, tedd rá a másik piskótalapot, tedd be a hűtőbe és készítsd el a ribizlis réteget.


Ribizlis réteg:
A tortazselét a cukorral keverd el, és a csomagoláson leírt módon készíts belőle zselatint.
Forgasd bele a ribizlit, majd simítsd a tészta tetejére, és tedd vissza a hűtőbe dermedésig.

Dermedés után szeletelheted és tálalhatod.


Elkészítheted más idénygyümölccsel is.

Kívánom, hogy sikerüljön! Fogyaszd egészséggel!
Cukormázas ölelés neked!
- Meli❤ -