RECEPT


🍴 Tészta hozzávalói:
8 db tojás
32 dkg finomliszt
32 dkg átszitált porcukor
8 g sütőpor
1,2 dl meleg víz(!) pontosan mérd


👐 Előkészítés:
A hozzávalók kimérése
Liszt, sütőpor, porcukor átszitálása
Tojás mosása, feltörése, szétválasztás
Gyümölcsök mosása, héj reszelés, lé facsarás
Tepsik előkészítése
Sütő előmelegítése 180°C-ra


🧁 Elkészítés:
A tojásfehérjéből a cukor kétharmad részével verj kemény habot.
A maradék cukorral kihabosítsd ki a sárgáját, majd add a fehérjehabhoz és keverd hozzá a meleg vizet.
Ez után add hozzá az átszitált, sütőporos lisztet, majd felezd el a masszát.

Egyik felét simítsd sütőpapírral bélelt tepsibe, a másik felét pedig egy közepes méretű, kibélelt, kapcsos tortaformába.
180°C-on süsd 25 percig külön-külön őket, tűpróbával ellenőrizd.


Szirup és töltelék készítése:

Hozzávalók:
30 dkg kristálycukor
4 dl víz
1 narancs héja és leve
1 citrom héja és leve
1 kis üveg rumaroma, vagy fél dl rum
Piros színezék
10 dkg vegyes gyümölcslekvár

Forrald fel a vizet a cukorral, a narancs és citrom héjával, folytonos keverés mellett.
Ha felforrt, tedd bele a gyümölcsleveket, majd vedd le a tűzről, add hozzá a rumaromát, vagy rumot és a színezékből 6-8 cseppet.

Hagyd szobahőmérsékletűre kihűlni, majd szűrd le, és keverd hozzá a lekvárt.

Vágd fel kockára a tepsiben sütött piskótát, helyezd egy edénybe, öntsd rá a gyümölcsös szirupot, majd forgasd át egy fakanállal.


A torta összeállítása:

Hozzávalók:
10 dkg vegyes gyümölcslekvár

A tortaformában sütött tésztát vízszintesen vágd két lapra, majd mindkettőt a vágási felületen kend meg gyümölcslekvárral, és az alsó lapot tedd vissza a formába a megkent felével felfelé.

Simítsd rá a tölteléket, majd helyezd rá a felső lapot, a lekváros felével lefelé, tegyél rá folpackot, és helyezz a tortára egy sima, kerek tárgyat. Ez lehet kistányér, vagy tálca.
Rakj rá nehezéket, és tedd be a hűtőbe egy éjszakára, hogy a torta összeálljon.


Pihentetés után vedd ki a formából és vond be a tetejét cukormázzal.

Hozzávalók:
20 dkg átszitált porcukor
0,3 dl forralt tej
3-4 csepp piros ételszínezék

A hozzávalóit keverd el simára, majd simítsd a lap tetejére.


Dekorálhatod a szélét tejszínhabbal is.

Kívánom, hogy sikerüljön! Fogyaszd egészséggel!
Cukormázas ölelés neked!
- Meli❤ -