RECEPT


🍴 Fánk hozzávalói:
20 dkg finomliszt
20 dkg vaj
2 dl víz
0,5 dkg kristálycukor
1 g só
7 tojás (ha kisebb, nagyobból 6)

Töltelék:
2,5 dl felhabosított tejszín

Dekoráció:
5 dkg olvasztott étcsokoládé


🧁 Tészta elkészítése:
A vizet az vajjal, cukorral, sóval egy lábosban tedd fel forrni.
Amikor felforrt, húzd le a tűzről és add hozzá a lisztet, keverd el, majd tedd vissza a tűzre közepes lángon, és folyamatosan kevergetve főzd masszává a lisztes keveréket.

5 perc után vedd le a tűzről, és hagyd visszahűlni kéz melegre, ez fontos! Ennél ne legyen se hidegebb se melegebb!
Ez után egyesével keverd hozzá a tojásokat.
Az utolsó tojás hozzáadásánál a tészta összeáll egy nyúlós masszává, addig viszont darabos.
Az elkészült tésztamasszát töltsd sima csöves nyomózsákba.

Készíts kb. 2 cm átmérőjű halmokat a tepsibe.
A tészta kb. kétszeresére fog dagadni, ezért hagyj elég helyet köztük.
Mielőtt beteszed sütni, egy spriccelővel, vagy a kezedet bevizezve rázz vizet a tésztára, és előmelegített, úgynevezett gőzös, 200°C-os sütőben süsd 15 percig.

Ez után vedd 180°C-ra a sütőt, és süsd szép világosra a tésztát.
A sütőt semmiképp ne nyisd ki!!

Akkor ellenőrizheted először, ha már színe van, mert addigra kellően megszilárdul a felülete és nem esik már össze, ha kinyitod a sütőt.
A kisült fánkokat ez után szedd hűtőrácsra és hagyd teljesen kihűlni.

Kihűlés után egy kés segítségével az aljukra készíts lyukakat, majd az előzőleg habzsákba töltött tejszínhabbal töltsd meg a fánkokat.


Tejszínes bevonat készítése:

Hozzávalók:
3 dl tejszín
2 dkg porcukor
1 cs. (10 g) habfixáló
2 dkg kakaópor

A tejszínt a porcukorral, a kakaóporral és a habfixálóval verd fel, de még maradjon folyós a tejszínhab.
Mártogasd bele egyenként a megtöltött tésztákat két hurkapálca segítségével, majd halmozd őket tányérra, és lazán öntsd le őket olvasztott, langyos csokoládéval.

Kívánom, hogy sikerüljön! Fogyaszd egészséggel!
Cukormázas ölelés neked!
- Meli❤ -