RECEPT


🍴 Hozzávalók 2 db-hoz:
50 dkg finomliszt
3 dl meleg víz
1 dl olívaolaj (de használhatsz olvasztott vajat)
2,5 dkg friss élesztő
1 dkg kristálycukor
2 dkg só


👐 Előkészítés:
A hozzávalók kimérése
Liszt átszitálása
Feltét darabolása
Sajt reszelés
Tepsi bélelése
Élesztő felfuttatása a vízben, a cukorral
Sütő előmelegítése formázás után, 200°C-ra


🧁 Elkészítés:
A lisztet keverd el a sóval. Add hozzá a felfuttatott élesztőt, az olajat, és gyúrj egynemű tésztát.
Akkor jó, ha szépen leválik a tál oldaláról.
Meleg helyen, letakarva 40 percet keleszd.
Kelesztés után gyúrd át a tésztát, formázd cipóvá, majd egy konyharuhával letakarva pihentesd még 20 percet.

Formázás:
Felezd el a tésztát, és lisztezett nyújtódeszkán nyújtsd 30-35 cm átmérőjű körré.
Kend meg pizza krémmel, majd szórd meg darabolt sonkával, vagy tarjával, hagymával, sajttal, és előmelegített sütőben 20 perc alatt, 200°C-on süsd ropogósra.

A két db pizzánál feltétenként 30 dkg-mal számolj, pizzánkként 15-15 dkg-mal.

Kívánom, hogy sikerüljön! Fogyaszd egészséggel!
Cukormázas ölelés neked!
- Meli❤ -