RECEPT


🍴 Hozzávalók 30 db-hoz:
40 dkg finomliszt
15 dkg puha vaj, vagy margarin
12 dkg porcukor
10 dkg meggy-, vagy áfonyalekvár
2 tojás
10 dkg joghurt
½ cs. (6 g) sütőpor
½ teáskanál fahéj


👐 Előkészítés:
A hozzávalók kimérése
Liszt, sütőpor, porcukor átszitálása
Tojás mosása, feltörése, szétválasztás
Vaj puhítása
Tepsik előkészítése
Sütő előmelegítése 180°C-ra


🧁 Elkészítés:
A vajat a cukorral keverd habosra, majd add hozzá egyenként a tojásokat, és ízesítsd a fahéjjal.
Add hozzá a lisztet, és a sütőport, legvégül a joghurtot.
Puha, de jól nyújtható tésztává dolgozd ki.
Hűtőben pihentesd egy órát, pihentetés után lisztezett nyújtódeszkán gyúrd át nyújtsd és fél cm vastagra.

Szúrj belőle 4 cm-es pogácsaszaggatóval kis korongokat, a maradék tésztából pedig lisztezett kézzel formázz borsószem méretű gombócokat.
A korongokat sorold sütőpapírral bélelt tepsibe, a közepükre habzsákból nyomj egy-egy kiskanálnyi lekvárt, végül a közepükbe nyomd bele a tésztagolyókat.
Előmelegített sütőben 180°C-on, 10 percig süsd. Még melegen hintsd meg porcukorral.

Ízletes, mutatós omlós sütemény, amit vendégváráskor kínálhatsz.

Kívánom, hogy sikerüljön! Fogyaszd egészséggel!
Cukormázas ölelés neked!
- Meli❤ -