RECEPT


🍴 Tészta hozzávalói:
6 tojás
12 dkg kristálycukor
8 dkg finomliszt
4 dkg kakaópor átszitálva
6 g sütőpor

Hozzávalók a krémhez:
1 üveg kimagozott meggy (30 dkg)
és annak leve, ami kb. 4 dl legyen
10 dkg kristálycukor
1 citrom reszelt héja és leve
40 g vaníliás pudingpor
1 g fahéj


👐 Előkészítés:
A hozzávalók kimérése
Liszt, sütőpor, kakaópor átszitálása
Tojás mosása, feltörése, szétválasztás
Meggy magozása
Tepsi bélelése
Sütő előmelegítése 180°C-ra


🧁 Elkészítés:
A lisztet, a kakaóport és a sütőport keverd össze egy kis tálban.
Verd fel a tojások fehérjét a cukorral kemény habbá.
Öntsd bele a tojások sárgáját, keverd el benne, majd szitáld bele a liszt keveréket.
Simítsd sütőpapírral bélelt tepsibe és előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 20 perc alatt süsd ki. Tűpróbával ellenőrizd.

Mikor megsült, vedd le róla a sütőpapírt és hűtőrácson hűtsd ki a piskótát.


Meggyes krém:
Keverd a pudingport a cukorral és egy kevés meggy lével csomómentesre.
Add hozzá a maradék meggylevet (ha nincs 4dl, akkor pótold ki vízzel), és főzz pudingot belőle.
Főzés közben add hozzá a citrom héját és levét, valamint a fahéjat.
Ha megfőtt, keverd bele a meggyet.
Mikor már kissé meghűlt, akkor simítsd a tésztára.
Hagyd a krémet a piskótán kihűlni, mielőtt a tejszínt rásimítod.


Tejszínhabos krém:

Hozzávalók:
2,5-2,5 dl cukrászhab és tejszín keveréke
6 dkg átszitált kakaópor
4 dkg átszitált porcukor

A tejszínes keveréket a porcukorral verd fel habbá, majd tegyél belőle félre dekorálni.
A maradékba szitáld bele a kakaóport és keverd el benne.

Ez után simítsd a meggyes rétegre, majd habzsákból dekoráld meg a tetejét a félretett tejszínhabbal.


A habot érdemes az után készíteni, mikor már a krém meghűlt a tésztán.

A süti tetejét díszítheted még reszelt csokoládéval, illetve meggy szemekkel.

Kívánom, hogy sikerüljön! Fogyaszd egészséggel!
Cukormázas ölelés neked!
- Meli❤ -