RECEPT


🍴 Hozzávalók 30 db-hoz:
30 dkg finomliszt
4 tojás sárgája
0,5 dl tej
5 dkg porcukor
6 g sütőpor
20 dkg hideg vaj, vagy margarin
8 g vaníliás cukor
2 dkg reszelt étcsokoládé
1 g só


👐 Előkészítés:
A hozzávalók kimérése
Liszt, sütőpor, porcukor átszitálása
Tojás mosása, feltörése, szétválasztás
Zsiradék felkockázása
Mogyoró előkészítése
Csokoládé reszelés
Tepsik előkészítése
Sütő előmelegítése 180°C-ra


🧁 Elkészítés:
A lisztet keverd el a sütőporral és a sóval, majd add hozzá a felkockázott zsiradékot. Morzsold el benne, majd add hozzá a cukrokat, a csokoládét és keverd el lazán benne.
Ez után keverd el a tojást a tejjel, öntsd a többi hozzávalóhoz, és gyúrd össze.
Közepesen kemény, de nyújtható állagú tésztát kell kapnod.

Pihentesd lezárt dobozban egy órát a tésztát a hűtőben, majd lisztezett deszkán gyúrd át, és nyújtsd ki fél cm vastagra.

Egy vonalzó segítségével vágj belőle négy csíkot, majd ezeket vágd 7 cm-es háromszögekre.
A töltelékből tegyél rá kis halmokat, tekerd fel, és hajtsd kifli formájúra.
Sütőpapírral bélelt, előmelegített sütőben, 180 °C-on süsd ki 10-15 perc alatt.


A töltelék készítése:

Hozzávalók:
20 dkg pörkölt, tisztított, darált mogyoró
20 dkg porcukor
4 tojásfehérje
2 dkg reszelt étcsokoládé

A tojásfehérjéket a porcukorral verd kemény habbá, majd add hozzá a mogyorót és a reszelt csokoládét.


A kisült kifliket vaníliás porcukorral hintve tálald.

Kívánom, hogy sikerüljön! Fogyaszd egészséggel!
Cukormázas ölelés neked!
- Meli❤ -