RECEPT


🍴 Hozzávalók:
18 dkg finomliszt
10 dkg olvasztott vaj, vagy margarin
4 egész tojás
12 dkg kristálycukor
1 cs vaníliás cukor
6 g sütőpor
½ cs. piskótakorong
1 dl tejből készült meleg, de nem forró kakaó ital


👐 Előkészítés:
A hozzávalók kimérése
Liszt, sütőpor átszitálása
Tojás mosása, feltörése
Vaj olvasztása
Tepsi bélelése
Kakaó készítése
Sütő előmelegítése 180°C-ra


🧁 Elkészítés:

Az egész tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral habosítsd ki, majd add hozzá a vajat, vagy margarint, és keverd el benne.
A lisztbe keverd bele a sütőport, majd egy szitán keresztül add a tojásos masszához.
Simítsd sütőpapírral bélelt tepsibe a tésztát, majd rakj a tetejére a piskótakorongokból sorokat úgy, hogy egy szeletre majd 2 korong jusson szeleteléskor.

A korongokat előzőleg mártsd a meleg kakaóba.

Előmelegített 180°C-os sütőben, kb. 20 perc alatt süsd világosra. Tűpróbával ellenőrizd, hogy átsült-e.
Sütés után vedd ki a tepsiből, majd vedd le róla róla a papírt, és hagyd hűtőrácson teljesen kihűlni.

Kihűlés után vízszintesen vágd két lapra a tésztát és töltsd meg a krémmel.


Krém készítése:

Hozzávalók:
2,5 dl cukrászhab, vagy tejszín
ha tejszínt használsz, akkor plusz egy cs. (10 g) habfixáló
5 dkg porcukor
1 tk. mézeskalács fűszerkeverék

A tejszínt a porcukorral verd kemény habbá (ha állati tejszínt használsz, akkor a habfixálót is add hozzá, mikor már majdnem teljesen felverted a habot), legvégül pedig keverd bele a fűszerkeveréket.


Befejezés:
Töltsd a lapok közé a krémet, majd hűtőben hűtsd minimum egy órát a süteményt.

Tálaláskor úgy szeleteld, hogy minden szeleten 2 piskótakorong legyen, és szórd meg porcukorral.

Kívánom, hogy sikerüljön! Fogyaszd egészséggel!
Cukormázas ölelés neked!
- Meli❤ -