RECEPT


🍴 Hozzávalók 16 db-hoz:
25 dkg finomliszt
5 dkg puha vaj, vagy margarin
5 dkg darált dió
5 dkg virágméz
1 egész tojás+ 1 sárgája
5 dkg porcukor
½ cs. (9 g) sütőporos mézeskalács fűszerkeverék.
5 dkg joghurt

Máz:
1 tojásfehérje
12 dkg porcukor


👐 Előkészítés:
A hozzávalók kimérése
Liszt, sütőpor, porcukor átszitálása
Tojás mosása, feltörése, szétválasztása
Vaj puhítása
Dió darálása
Tepsi bélelése
Sütő előmelegítése 180°C-ra


🧁 Elkészítés:

A mézet olvaszd meg, majd hűtsd vissza langyosra.
Add hozzá a vajat, a porcukrot, és habosítsd ki.
Keverd hozzá a diót, a sütőporos fűszerkeveréket és a lisztet, majd dolgozd össze.
A tészta picit ragadós lesz, de pihentetés után tökéletesen megszilárdul.

Csomagold be folpackba, és tedd a hűtőbe legalább egy órát pihenni.

Pihentetés után formálj a tésztából hengert, majd oszd el 16 részre.
Alakítsd egyenként a darabokat golyóvá, és süsd meg 10-15 perc alatt.

Sütés után egy hűtőrácsra szedve hagyd kihűlni, addig készítsd el rá a cukormázat.

Cukormáz készítése:
A tojásfehérjét 1 evőkanálnyi porcukorral verd kemény habbá, majd add hozzá a maradék porcukrot.
Keverd simára, és ebbe mártogasd a kihűlt puszedliket.

A tetejét díszítheted gyöngycukorral.

Kívánom, hogy sikerüljön! Fogyaszd egészséggel!
Cukormázas ölelés neked!
- Meli❤ -