RECEPT


🍴 Hozzávalók egy 22 cm átmérőjű kuglófformához:
35 dkg finomliszt
15 dkg puha vaj, vagy margarin
3 tojás
3 dkg élesztő
2,5 dl langyos tej
10 dkg porcukor
1 g só
1 citrom reszelt héja
½ ü. vérnarancs aroma
1 kávéskanál málna piros ételszínezék
1 cs. (8g) vaníliás cukor
5 dkg mazsola


👐 Előkészítés:
A hozzávalók kimérése
Liszt, porcukor átszitálása
Tojás mosása, feltörése, szétválasztása
Vaj felkockázása
Tepsi bélelése
Élesztő felfuttatása a tejben a cukorral
Sütő előmelegítése a kelesztés vége előtt 20 perccel, 180°C-ra


🧁 Elkészítés:
A langyos tejbe keverj 1 kiskanál cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. 10 perc alatt futtasd fel.
Közben a puha vajat habosítsd ki a maradék cukorral, majd folyamatos keverés mellett dolgozd bele a tojások sárgáit, a vaníliás cukrot és a citrom héját. Végül add hozzá a lisztet, amiben keverd el a sót. Ezt követően jöhet a felfuttatott élesztő. Addig dagaszd, amíg a tészta elválik az edény falától.

Ez után felezd ketté a tésztát, majd egyik felébe keverd bele a vérnarancs aromát és a piros színezéket, a másik felébe pedig a mazsolát.
A 3 tojásfehérjét egy másik edényben verd kemény habbá, felezd el, és óvatosan dolgozd bele mindkét tésztába.

A kuglófformát előbb vajjal vékonyan kend ki, majd liszttel enyhén szórd meg, a felesleget pedig öntsd ki belőle.
A tésztát egyenletesen oszd el benne, felváltva kanalazva bele a két tésztából. Ez után fedd le tiszta konyharuhával és keleszd 60 percet.
180 °C-ra előmelegített sütőben, süsd 40 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy mindenütt átsült-e.

Ha kész, azonnal kifordítsd a formából, és hagyd hűtőrácson kihűlni.
Kihűlés után porcukorral hintve tálald!

Kívánom, hogy sikerüljön! Fogyaszd egészséggel!
Cukormázas ölelés neked!
- Meli❤ -