RECEPT


🍴 Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
3 tojás sárgája
12 dkg puha vaj, vagy margarin
1 dkg élesztő
0,5 dl tej
8 dkg porcukor
5 dkg joghurt
1 g só

1 tojás sárgája a kenéshez


👐 Előkészítés:
A hozzávalók kimérése
Liszt átszitálása
Tojás mosása, feltörése, szétválasztása
Zsír olvasztása
Tepsi bélelése
Élesztő felfuttatása a tejben egy evőkanál cukorral
Sütő előmelegítése formázás után, 180°C-ra


🧁 Elkészítés:

Elsőként az élesztőt egy kanál cukorral keverd el simára. Utána add hozzá a sárgákat és keverd el benne.

A sót keverd össze a liszttel, majd jöhet rá a porcukor, a joghurt és végül az élesztő.
Keverd össze az alapanyagokat, és amikor kezd összeállni, add hozzá a zsiradékot.
Dolgozd össze a hozzávalókat, addig gyúrd, amíg a tészta teljesen össze nem áll.
Akkor jó a tésztád, ha közepesen kemény állagot kapsz végeredménynek.
Ez után formázz belőle kis cipót, majd takard le egy konyharuhával és mindössze 20 perig pihentesd, hogy könnyen nyújtható legyen.

Pihentetés után oszd a tésztát két részre.
Nyújts belőlük kb. 20x25 cm-es téglalapot., majd tedd bele az egyik lapot a tepsibe. Minkét szélét rakd ki meggyel, majd tekerd fel a széleket úgy, hogy középen egy sáv maradjon.
Most kend le az elkevert tojássárgájával, majd töltsd meg a diós habbal.
180 °C-os, előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt süsd szép pirosra. Ugyanígy készítsd el a másik adagot is.


Töltelék készítése:

Hozzávalók:
20 dkg darált dió
1 citrom reszelt héja
15 dkg porcukor
4 tojásfehérje
1 üveg (30 dkg) lecsepegtetett, magozott meggybefőtt

A tojások fehérjét verd kemény habbá a porcukorral, majd add hozzá a citrom héját, és a diót.

Kívánom, hogy sikerüljön! Fogyaszd egészséggel!
Cukormázas ölelés neked!
- Meli❤ -