RECEPT


🍴 Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
20 dkg felkockázott hideg vaj, vagy margarin
10 dkg porcukor
1 tojás sárgája
3 g sütőpor

Sárgabaracklekvár, vagy áfonyalekvár
(a linzerek összeragasztásához)


👐 Előkészítés:
A hozzávalók kimérése
Liszt, sütőpor, porcukor átszitálása
Tojás mosása, feltörése, szétválasztása
Zsiradék felkockázása
Tepsi bélelése
Sütő előmelegítése 200°C-ra


🧁 Elkészítés:

Keverd el a lisztet, és a sütőport. Add hozzá a vajat, vagy margarint, és morzsold el benne.
Keverd hozzá a porcukrot, majd végül a tojás sárgájával gyúrd össze, és formálj cipót belőle.
Tedd egy jól záródó edénybe, és pihentesd egy órát hűtőbe rakva.

Pihentetés után a tésztát lisztezett felületen, nyújtsd kb. 3-4 mm vékonyra.
Kiszúróval formázd meg, a felét készítsd úgy, hogy lyukas legyen, és sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsibe.

Előmelegített sütőben, 200 °C-on, 10 percig, süsd halvány színűre.

Sütés után szedd hűtőrácsra és hagyd teljesen kihűlni.

A lyukas és a teli sütiket sárgabaracklekvárral, vagy áfonyalekvárral ragaszd össze.
Kenéskor figyelj, hogy a közép részre kicsit több lekvár jusson, így összeillesztéskor a lyukakat is kitölti.
Végül az elkészült teasüteményeket hintsd meg porcukorral és tálald.

Kívánom, hogy sikerüljön! Fogyaszd egészséggel!
Cukormázas ölelés neked!
- Meli❤ -