RECEPT


🍴 Hozzávalók 24 db-hoz:
60 dkg finomliszt
2,5 dl puha zsír
2,5 dl tejföl
2 egész tojás
8 dkg kristálycukor
1 dl langyos tej
3 dkg élesztő
1 g só

1 egész tojás a kenéshez
Kristálycukor a szóráshoz


👐 Előkészítés:
A hozzávalók kimérése
Liszt átszitálása
Tojás mosása, feltörése, szétválasztása
Zsír olvasztása
Tepsi bélelése
Élesztő felfuttatása a tejben egy evőkanál cukorral
Sütő előmelegítése formázás után, 180°C-ra


🧁 Elkészítés:
A zsírt, a tejfölt, a tojásokat egy edényben keverd simára. add hozzá a lisztet, a sót, a maradék cukrot és a felfuttatott élesztőt, majd dolgozd ki a tésztát.
A tészta lágy állagú lesz.

Tedd bele egy konyharuhába, csomózzuk össze a két-két sarkát átlós irányból, majd húzd rá egy fakanálra és tedd egy hideg vízzel megtöltött vödörbe úgy, hogy a fakanál ne engedje lesüllyedni a tésztát.
Kb. 2 óra kelesztés után a tészta felúszik a víz tetejére, ekkor már dolgozhatsz vele.

A kiflik formázása, sütése:
A tésztát egy lisztezett nyújtódeszkán oszd el 4 egyenlő részre, nyújtsunk belőlük fél cm vastag, kör alakú tésztát, majd vágd 8 egyforma cikké és tekerd fel egyesével.

Helyezd a kifliket sorban egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kend le a tojással és szórd meg kristálycukorral.

Előmelegített, 180°C-os sütőben süsd 15 perc alatt szép arany színűre.

Minden adag tésztát így készíts elő a sütéshez.

Kihűtés után kínálhatod.

Kívánom, hogy sikerüljön! Fogyaszd egészséggel!
Cukormázas ölelés neked!
- Meli❤ -