RECEPT


🍴 Hozzávalók 24 db-hoz:
3 tojásfehérje
3 tojás sárgája
5 dkg finomliszt
6 dkg kristálycukor
1 dkg kakaópor
3 g sütőpor

Tetejére-oldalára:
10 dkg csokoládémáz


👐 Előkészítés:
A hozzávalók kimérése
Liszt, sütőpor, kakaópor átszitálása
Tojás mosása, feltörése, szétválasztás
Tepsi bélelése
Sütő előmelegítése 180°C-ra.


🧁 Elkészítés:
A tojások fehérjét a cukorral verd kemény habbá.
Add hozzá a tojások sárgáját. A liszthez szitáld hozzá a sütőport és a kakaóport, majd ezt forgasd bele a tojáshabba.
Simítsd a tésztát a tepsibe, és tedd az előmelegített sütőbe.
25-30 perc alatt süsd „tűpróbáig”, világosra. Közben a sütőt ne nyisd ki, mert a tészta összeesik!

„Tűpróba”: szúrjunk fogvájót a tészta közepébe, és ha nem ragad tészta rá, akkor biztosan át van sülve.


Krém készítése:

Hozzávalók:
2,5 dl hideg tej
4 dkg kristálycukor
5 dkg finomliszt
1. cs vaníliás cukor
2 dkg olvasztott vaj

Hozzávalók a vajas részhez:
10 dkg puha vaj
5 dkg átszitált porcukor

A lisztet a tejjel, 5 dkg porcukorral és vaníliás cukorral egy turmixgépben keverd csomómentesre.
A keverékből egy lábosban alacsony hőfokon, folytonos kevergetés közben főzz sűrű pépet, közben pedig adj hozzá 2 dkg-ot a vajból.
Hűtsd langyosra a krémalapot.
A maradék vajat, a porcukorral keverd ki, amíg ki nem habosodik, vagyis világos színe nem lesz.
Ez után a kihűlt lisztes krémet kanalanként adagolva keverd a vajas részhez.


Befejezés:
Az elkészült és kihűtött piskótát vágd vízszintesen két lappá, majd pogácsaszaggatóval szúrj kb. 4 cm átmérőjű korongokat a tésztából.
Habzsákból adagold a krémet a korongokra, ragaszd őket össze, és kend körbe az oldalukat is. Ez után forgass meg kókuszreszelékben.
Tedd hűtőbe legalább 30 percre.
A tetejüket csoki mázzal vond be.


Csokoládémáz készítése:

Hozzávalók:
1 dkg kakaópor
5 dkg vaj, vagy margarin
4 dkg kristálycukor
2 dkg étcsokoládé
0,5 dl tej

A hozzávalókat tedd egy üveg edénybe, majd mikrohullámú sütőben melegítsd addig, míg el nem kezd forrni. De semmiképp se forrald! Ekkor vedd ki a csokoládémázat, és folytonos kevergetés mellett hűtsd ki annyira, hogy még éppen folyékony maradjon.
Ebbe a csoki mázba mártsd a sütemények tetejét. Bemártás után tartsd pár másodpercig fejjel lefelé, hogy a felesleg lecsepegjen, és picit megdermedjen. Ha minden darabbal végeztél, ismételd meg a mártogatást, hogy szép vastag máz keletkezzen a süteményen.
A bevonat elkészítése után hűtsd le, és tálald.

Kívánom, hogy sikerüljön! Fogyaszd egészséggel!
Cukormázas ölelés neked!
- Meli❤ -