RECEPT


🍴 Tészta hozzávalói:
7 tojásfehérje
15 dkg kókuszreszelék
10 dkg kristálycukor
6 dkg finomliszt
6 g sütőpor

Krém hozzávalói:
7 tojás sárgája
40 g vaníliás pudingpor
1 rúd vanília kikapart magja
10 dkg kristálycukor
3 dl tej
25 dkg puha vaj, vagy margarin
10 dkg átszitált porcukor


👐 Előkészítés:
A hozzávalók kimérése
Liszt, porcukor átszitálása
Tojás mosása, feltörése, szétválasztása
Vaj puhítása
Tepsi bélelése
Sütő előmelegítése 170°C-ra


🧁 Tészta elkészítése:
A tojások fehérjét a cukorral verd kemény habbá.
Keverd össze a lisztet a sütőporral, és szitáld a felvert habba.
Add hozzá a kókuszreszeléket is, majd óvatosan, hogy a habot ne törd össze, keverd össze.

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítva, előmelegített sütőben 170 °C-on süsd szép világosra.
A tészta teteje hamar megpirul, ezért ha szükséges, alacsonyabb hőfokra veheted a sütőt (kb. 160 °C-ra) a sütés vége előtt 5 perccel, illetve amikor már kezd szép színe lenni.
Sütés után vedd ki a tepsiből, majd tedd hűtőrácsra, hogy kihűljön.


Krém készítése:
2 dl tejet a cukorral és a vaníliával egy műanyag edényben keverd el, majd forrásig melegíts fel a mikrohullámú sütőben.
A maradék hideg tejben oldd fel a pudingport, és a tojás sárgákat, majd folytonos keverés mellett egy szűrőn keresztül add a meleg, de még nem forró cukros tejhez. Ismét tedd be a mikrohullámú sütőbe, és főzd addig, amíg besűrűsödik. Közben keverd meg egy-két alkalommal. Ha elkészült, fedd le folpackkal és hűtsd ki, de ne teljesen hidegre.

A vajat, vagy margarint keverd habossá a porcukorral, majd add hozzá a pudingot, amit előtte kézi robotgéppel keverj simára, és keverd ki a krémet.

A pudingos krémet simítsd kókuszos lapra, amelyről előzőleg tegyél egy tálcára.
Tedd hűtőszekrénybe, és készítsd el a tejszínhabot a tetejére.


Tetejére:
5 dl tejszín
20 g habfixáló
4 dkg átszitált porcukor

Díszítésnek reszelt étcsokoládét használhatsz.

Tejszínhab készítése:
A hideg tejszínt verd kemény habbá, közben, mikor már félig kihabosodott, add hozzá a habfixálót és a porcukrot.

Kend a lehűtött krém tetejére, szórd meg reszelt étcsokoládéval, majd tedd vissza a hűtőbe egy órára.
Ez után szeletelheted és tálalhatod.

Kívánom, hogy sikerüljön! Fogyaszd egészséggel!
Cukormázas ölelés neked!
- Meli❤ -