RECEPT


🍴 Hozzávalók 12 db-hoz:
1/4 dl langyos tej
0,5 dkg élesztő
4 dkg porcukor
20 dkg finomliszt
2 tojás sárgája
1 g só
3 dkg joghurt
6 dkg puha vaj vagy margarin


👐 Előkészítés:
A hozzávalók kimérése
Liszt, porcukor átszitálása
Tojás mosása, feltörése, szétválasztása
Tej langyosítása
Vaj puhítása
Tepsi bélelése
Sütő előmelegítése 170°C-ra


🧁 Elkészítés:
Elsőként az élesztőt egy kanál cukorral keverd el simára. Utána add hozzá a sárgákat és keverd el benne.

A sót keverd össze a liszttel, majd jöhet rá a porcukor, a joghurt és végül az élesztő.
Keverd össze az alapanyagokat, és amikor kezd összeállni, add hozzá a zsiradékot.

Dolgozd össze a hozzávalókat, addig gyúrd, amíg a tészta teljesen össze nem áll.
Akkor jó a tésztád, ha közepesen kemény állagot kapsz végeredménynek.

Ez után formázz belőle kis zsemlét, majd takard le egy konyharuhával és mindössze 20 perig pihentesd, hogy könnyen nyújtható legyen.

Amíg pihen a tészta, elkészülhet a töltelék.


Töltelék készítése:

Hozzávalók:
8 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
2 tojásfehérje

Verd a tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá, majd add hozzá a kókuszreszeléket, és keverd el benne.

A kókuszos habod akkor lesz megfelelő állagú, ha jó sűrű, ugyanis ez majd befolyásolja a csiga feltekerését és szeletelését.
Ha esetleg még folyik, akkor adj hozzá még kókuszreszeléket.


Pihentetés után lisztezett deszkán nyújtsd fél cm vastagra a tésztát.
A kezeddel alakítsd sarkosra a csücskeit, picit húzgáld meg a sarkoknál, majd egyenletesen elosztva kend meg a kókuszos töltelékkel.
Viszonylag szorosan tekerd fel a tésztát, de közben arra is figyelj, hogy a tölteléket ne nyomd ki belőle.

Ez után vágd fel 1,5 cm vastag szeletekre a tészta rudat, majd helyezd a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe és 170 °C-on 12-15 perc alatt süsd szép világosra őket.

Kívánom, hogy sikerüljön! Fogyaszd egészséggel!
Cukormázas ölelés neked!
- Meli❤ -