RECEPT


🍴 Hozzávalók:
38 dkg átszitált finomliszt
20 dkg porcukor
4 evőkanál (6 dkg) méz
1 csomag (12 g) sütőpor
6 g szódabikarbóna
1,5 dl langyos tej
4 tojás
5 dkg étolaj


👐 Előkészítés:
A hozzávalók kimérése
Liszt, sütőpor, kakaópor, porcukor átszitálása
Tojás mosása, feltörése
Méz felolvasztása
Tej langyosítása a tésztához
Tepsi bélelése
Sütő előmelegítése 180°C-ra


🧁 Elkészítés:
Az egész tojásokat a porcukorral keverd habosra, majd add hozzá a mézet, az étolajat és végül a tejet.
Ezt a sorrendet érdemes betartani, hogy a tészta ruganyosra süljön.
A lisztbe szitáld bele a sütőport és a szódabikarbónát, majd óvatosan keverd bele a tojásos alapba.
Öntsd sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180°C-on, 20 perc alatt „tűpróbáig” süsd.
A sütőt ne nyisd ki, amíg a tészta meg nem sül, mert különben összeeshet.

„Tűpróba”: szúrj fogvájót a tészta közepébe, és ha nem ragadd tészta rá, akkor biztosan át van sülve.

Sütés után vedd ki a tepsiből, távolítsd el róla a papírt majd hűtőrácsra rakva hagyd teljesen kihűlni.

Addig készítsd el a csoki mázat.


Csokoládémáz készítés:

Hozzávalók:
1,5 dl tej
8 dkg átszitált kakaópor
12 dkg kristálycukor
25 dkg vaj, vagy margarin
ízlés szerint rum, vagy rumaroma,
(1 evőkanál)

20 dkg kókuszreszelék a kockák külsejére.

Tedd a hozzávalókat egy műanyag, vagy üveg tálba, és mikrohullámú sütőben olvaszd meg együtt a hozzávalókat, 750 W-on, kb. 30-40 másodperc alatt. Keverd simára és hagyd kicsit hűlni.


Befejezés:
A kihűtött piskótát szeleteld fel kb. 5x5 cm-es kockákra. Egyenként mártsd bele minden oldalát a csokoládéba, majd forgasd meg kókuszreszelékben.

Az így elkészült kockákat tedd egy hűtőrácsra, hogy megdermedjen rajtuk a csoki, és utána tálald.

Kívánom, hogy sikerüljön! Fogyaszd egészséggel!
Cukormázas ölelés neked!
- Meli❤ -