RECEPT


🍴 Hozzávalók 12 db-hoz:
1 tk. instant kávé ¼ dl forró vízben feloldva
15 dkg finomliszt
10 dkg vaj
4 dkg kakaó
½ teáskanál mézeskalács fűszerkeverék (elhagyható)
1 g só
1 tojássárgája
5 dkg porcukor
3 g sütőpor

Máz:
20 dkg porcukor
0,2 dl forró tej


👐 Előkészítés:
A hozzávalók kimérése
Liszt, sütőpor, kakaópor, porcukor átszitálása
Tojás mosása, feltörése, szétválasztása
Zsiradék felkockázása
Tepsi bélelése
Sütő előmelegítése 200°C-ra


🧁 Elkészítés:
Keverd el a lisztet, a kakaóport, a fűszerkeveréket és a sütőport.
Add hozzá a vajat, és morzsold el vele.
Keverd hozzá a porcukrot, majd végül a tojás sárgájával és a visszahűtött kávéval gyúrd össze, és formálj cipót belőle.
Tedd műanyag edénybe, fedd le, és legalább 1 órát pihentesd a hűtőben.

Pihentetés után a tésztát lisztezett felületen oszd négy részre és formálj belőlük egy-egy hosszú rudat, amelyet 10 cm-es darabokra vágj fel.
Legvégül hajtsd kifli formájúra, és rakd sütőpapírral bélelt tepsire vagy sütőlapra. Előmelegített sütőben süsd 200 °C-on, 15 perc alatt, halvány színűre, majd szedd rácsra és hagyd kihűlni.

A porcukrot szitáld át, hogy csomómentes legyen és a forró tejjel keverd simára.
A kihűlt kiflik két szárát mártsd bele a cukormázba, majd tedd vissza a rácsara őket, és hagyd hogy a máz megszilárduljon rajta.

Kívánom, hogy sikerüljön! Fogyaszd egészséggel!
Cukormázas ölelés neked!

- Meli❤ -