RECEPT


🍴 Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
25 dkg hideg, felkockázott vaj, vagy margarin
1 dl tej
2,5 dkg élesztő
2 dkg kristálycukor
2 dkg só,
2 tojás sárgája

1 tojásfehérje a kenéshez

Szezámmag vagy köménymag dekorálásnak


👐 Előkészítés:
A hozzávalók kimérése
Liszt átszitálása
Tojás mosása, feltörése, szétválasztása
Vaj felkockázása
Tepsi bélelése
Élesztő felfuttatása a tejben a cukorral
Sütő előmelegítése formázás után, 200°C-ra


🧁 Elkészítés:
A lisztet, sót keverd el, add hozzá a vajat és morzsold el vele.
Ez után keverd hozzá a tojást, az élesztős tejet, és állítsd össze a tésztát.
Meleg helyen, letakarva keleszd 40 percig.

Kelesztés után gyúrd át, formázd cipóvá, majd egy konyharuhával letakarva pihentesd még 20 percet.

Pihentetés után oszd a tésztát 2 egyforma adagra, majd nyújtsd ki kb. fél cm vastag téglalappá.

A két szélére rakd ki a kolbászos tölteléket egy csíkban, majd tekerd fel őket agymással szemben és felezd el a tésztát középen.
Ez után a két tészta rudat vágd fel 2 cm-es darabokra, majd kend meg őket a tojásfehérjével és szórj a tetejükre szezámmagot, vagy köménymagot.
Helyezd őket zsírpapírral bélelt tepsibe, és pihentesd így kb. 10-15 percet még őket.

Pihentetés után előmelegített sütőben, 200°C-on 15-20 perc alatt süsd világosra.


Töltelék készítése:

Hozzávalók:
30 dkg lecsókolbász
5 dkg mustár
2 dkg olvasztott zsír vagy vaj

Tisztítsd meg a lecsókolbászt a bőrétől, majd karikázd fel vékonyra, végül tedd turmixgépbe a mustárral és a zsiradékkal.
Aprítsd fel vele, majd használd fel.

Kívánom, hogy sikerüljön! Fogyaszd egészséggel!
Cukormázas ölelés neked!
- Meli❤ -