RECEPT


🍴 Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
2 vaníliás cukor
20 dkg hideg vaj, vagy margarin
2 db tojás
20 g szódabikarbóna
0,5 dl tej
1,5 dl joghurt


👐 Előkészítés:
Hozzávalók kimérése
Liszt, porcukor átszitálása
Tojás mosása, feltörése, szétválasztása
Zsiradék felkockázása
Tepsik előkészítése
Sütő előmelegítése 180°C-ra


🧁 Lisztes krém hozzávalói:
12 dkg finomliszt
10 dkg kristálycukor
8 g vaníliás cukor
5 dkg vaj
6 dl tej

Vajas rész hozzávalói:
15 dkg puha vaj
15 dkg porcukor

Krémalap készítése:
A lisztet keverd el a cukrokkal, majd add hozzá a hideg tej felét, és keverd csomómentesre.
Ez után add hozzá a maradék tejet, majd közepes lángon, folytonosan kevergetve főzd sűrűre a krémalapot.
Ha elkészült, add hozzá az 5 dkg vajat és keverd el benne simára.
Folpackkal letakarva hűtsd ki a kész krémalapot, majd habosítsd ki a 15 dkg vajat a 15 dkg porcukorral, és legvégül keverd hozzá a kihűlt krémalapot több adagban.


Tészta összeállítása:
A tojásokat keverd simára joghurttal, a tejben pedig oldd fel a szódabikarbónát.
A lisztet morzsold el a vajjal, vagy margarinnal.
Keverd hozzá a vaníliás cukrot, majd a porcukrot, végül öntsd bele a tejes és a joghurtos keveréket.
Gyúrj belőle jól nyújtható tésztát.
Pihentesd fél órát hűtőben, mielőtt dolgozni kezdesz vele.
Pihentetés után a tésztát oszd négy egyenlő részre.

Formázás, sütés:
Lisztezett nyújtólapon nyújtsd ki kb. 18x 24 cm-es méretűre. Helyezd egy hasonló méretű tepsi hátoldalára a lapot, igazítsd el, majd 160 °C-os sütőben, kb. 5-8 perc alatt süsd világosra.
Négy lapot süss, hasonló módon.

Összeállítás:
A leszélezett lapokat töltsd meg a krémmel, majd tedd be az összeállított sütit a hűtőbe egy éjszakára.
Tálalás előtt hintsd meg porcukorral, majd szeleteld fel és kínáld a vendégeknek.

Kívánom, hogy sikerüljön! Fogyaszd egészséggel!
Cukormázas ölelés neked!
- Meli❤ -