RECEPT


🍴 Hozzávalók 8 db-hoz:
20 dkg finomliszt
2 dl étolaj
2 dl víz
0,5 dkg kristálycukor
1 g só
7 db egész tojás (ha kisebb, nagyobból 6 db)


Krém készítése:
2 dl tejből,
1/2 cs. (20g) vaníliás pudingporból,
10 dkg kristálycukorral főzz sűrű pudingot.
Hagyd teljesen kihűlni, majd verj 2,5 dl cukrászhabot kemény habbá és add hozzá a pudingot.

Töltsd csillagcsöves habzsákba és felhasználásig tedd a hűtőbe.
Ha állati tejszínt használsz, akkor adj hozzá még 1 cs. (10g) habfixálót is a hab felverése közben.


Tészta elkészítése:
A vizet az étolajjal, cukorral, sóval egy lábosban tedd fel forrni.
Amikor felforrt, húzd le a tűzről és add hozzá a lisztet, keverd el, majd tedd vissza a tűzre közepes lángon, és folyamatosan kevergetve főzd masszává a lisztes keveréket.

5 perc után vedd le a tűzről, és hagyd visszahűlni kéz melegre, ez fontos! Ennél ne legyen se hidegebb se melegebb!
Ez után egyesével keverd hozzá a tojásokat. Az utolsó tojás hozzáadásánál a tészta összeáll egy nyúlós masszává, addig viszont darabos.

Az elkészült tésztamassza egyharmadát töltsd sima csöves, a maradékot pedig csillag csöves nyomózsákba.

Előbbivel formázd meg a kb. 8 cm magas nyakakat, a nagyobb mennyiségből pedig 5-6 cm széles, szív alakú tésztákat nyomj a sütőpapírral bélelt tepsibe.
A tészta kb. kétszeresére fog dagadni, ezért hagyj elég helyet köztük.
Mielőtt beteszed sütni, egy spriccelővel, vagy a kezedet bevizezve rázz vizet a tésztára, és előmelegített, úgynevezett gőzös, 200°C-os sütőben süsd 15 percig.
Ez után vedd 180°C-ra a sütőt, és süsd szép világosra a tésztát.
A sütőt semmiképp ne nyisd ki!!

Akkor ellenőrizheted először, ha már színe van, mert addigra kellően megszilárdul a felülete és nem esik már össze, ha kinyitod a sütőt.

Betöltés:
Süsd meg őket, hagyd kihűlni, majd szemnek egy-egy csepp olvasztott csokit tegyél a nyakakra.

Végül vágd vízszintesen ketté a szív alakú tésztát, töltsd meg vaníliás krémmel, és a tészta tetejét felezd el, majd a vágással lefelé tedd a hattyúkra.

Szúrd bele a nyakakat, végül hintsd meg porcukorral.

Kívánom, hogy sikerüljön! Fogyaszd egészséggel!
Cukormázas ölelés neked!
- Meli❤ -