RECEPT


🍴 Hozzávalók 10 db-hoz:
2 dl langyos tej
4 dkg kristálycukor
2 dkg só
4 dkg olvasztott vaj
1 tojás
100 g joghurt
60 dkg finomliszt
2 dkg élesztő

1 tojás a kenéshez
Köménymag vagy szezámmag a szóráshoz


👐 Előkészítés:
A hozzávalók kimérése
Liszt átszitálása
Tojás mosása, feltörése, szétválasztása
Vaj puhítása
Tepsi bélelése
Élesztő felfuttatása a tejben, a 4 dkg kristálycukorral(!)
Sütő előmelegítése formázás után, 200°C-ra


🧁 Elkészítés:

A lisztet, sót keverd el, add hozzá az élesztős tejet, a joghurtot, és állítsd össze a tésztát.
Ha összeállt, gyúrd bele a puha vajat is.
Meleg helyen, letakarva keleszd 40 percig.

Kelesztés után gyúrd át, formázd cipóvá, majd egy konyharuhával letakarva pihentesd még 20 percet.
Pihentetés után oszd 10 egyenlő részre a tésztát, majd formázz belőlük bucikat.
Helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe, takard le őket, és keleszd ismét 30 percig őket.

Kelesztés után kend meg az elkevert tojással, majd szórd meg köménymaggal, vagy szezámmaggal a tetejüket.

Előmelegített sütőben süsd 25 perc alatt szép arany barnára, majd szedd rácsra és hagyd kihűlni.
Kihűlés után készíthetsz belőle hamburgereket.

Kívánom, hogy sikerüljön! Fogyaszd egészséggel!
Cukormázas ölelés neked!
- Meli❤ -