RECEPT


🍴 Hozzávalók 16 db-hoz:

5 dkg finomliszt
1 dkg kakaópor
6 dkg kristálycukor
3 tojás
¼ cs. (3 g) sütőpor

Gesztenyekrémhez:
25 dkg gesztenyepüré
10 dkg puha vaj, vagy margarin
1 teáskanál rum, vagy rumaroma
Ha natúr gesztenyét használsz, akkor 5 dkg porcukor.

Töltelék:
1 dl tejszín, vagy cukrászhab


👐 Előkészítés:
A hozzávalók kimérése
Liszt, sütőpor, kakaópor, porcukor átszitálása
Tojás mosása, feltörése
Üres alufóliás rúd, vagy vékony sodrófa bevonása folpackkal
Tepsi bélelése
Sütő előmelegítése 180°C-ra.


🧁 Elkészítés:
A tojások fehérjéből a cukorral verj kemény habot, majd add hozzá a tojások sárgáját.
A lisztet, kakaóport, sütőport keverd össze, majd szitáld a tojásos masszához, és óvatosan dolgozd bele.
Öntsd a tepsibe, simítsd el benne, és süsd 10 percig.

Sütés után távolítsd el a sütőpapírt róla, és hűtőrácson hagyd kihűlni.

Gesztenyekrém készítése:
A vajat vagy margarint habosíts ki (ha használsz, akkor a cukrot is most add hozzá), majd morzsold hozzá a gesztenyepürét, add hozzá a rumot, vagy rumaromát, és keverd sima krémmé.

A süteményt a kemény habbá vert tejszínnel, vagy cukrászhabbal kell majd megtöltened, miután az teljesen megdermedt.

A sütemény összeállítása:
A piskótát tekerd fel a rúdra, amit előzőleg becsomagoltál folpackba. Ha szélesebb a piskóta, vágd le akkorára, hogy pont körbeérje a rudat.
Kend meg a gesztenyekrémmel, csomagold be folpackba, majd tekerd egy tányéralátétbe. Ez segít szép egyenletes hengerré formálni a süteményt.
Tedd 2-3 órára a hűtőbe, hogy megdermedjen a krém, majd húzd ki belőle rudat és a folpackot, legvégül pedig töltsd meg a tejszínhabbal.

Utolsó lépésként vedd le a tányéralátétet, és a folpackot a süteményről, tedd egy rácsara és kend meg csoki mázzal.


Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé
5 dkg vaj, vagy margarin
¼ dl tej.

Csoki máz készítése:
A hozzávalókat gőz fölött olvaszd meg egy edényben, majd hagyd visszahűlni.
Egy ecset segítségével kend a süteményre, és tedd a hűtőbe. Ha megdermedt a csokoládé szeletelheted a süteményt.
Tetejét díszítheted tejszínhabbal, és dekor cukorral.

Kívánom, hogy sikerüljön! Fogyaszd egészséggel!
Cukormázas ölelés neked!
- Meli❤ -