RECEPT


🍴 Hozzávalók:
45 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
25 dkg puha vaj, vagy margarin
4 tojás
125 ml joghurt
12 g sütőpor

 A tetejére:
1,5 kg magozott, nyolc cikkre vágott sárgabarack
15 dkg kristálycukor

1 tojás a kenéshez


👐 Előkészítés:
A hozzávalók kimérése
Liszt, sütőpor, porcukor átszitálása
Tojás mosása, feltörése, szétválasztása
Vaj puhítása
Tepsi bélelése
Sütő előmelegítése 180°C-ra


🧁 Elkészítés:
A liszteket keverd el a sütőporral, sóval, majd a porcukorral, vaníliás cukorral, citromhéjjal.
Add hozzá a puha vajat, vagy margarint, a tojások sárgáját, és dolgozd össze. Puha tésztát kapsz.
Mielőtt nyújtani kezded a tésztát, pihentesd fél órát hűtőben.
A tészta kétharmad részét használd alapnak, és a maradék egyharmad részt pedig a rácsok készítéséhez.

Pihentetés után nyújtsd ki a nagyobb részt lisztezett deszkán, majd tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Kend le sárgabaracklekvárral.


Töltelék hozzávalói:
4 tojás sárgája
20 dkg porcukor
25 dkg darált dió
6 tojás fehérje
1 csomag (8 g) vaníliás cukor

Diós hab készítése és a sütemény összeállítása:
A tojások fehérjét a cukorral, vaníliás cukorral verd kemény habbá.
Add hozzá a tojások sárgáját, keverd el, majd keverd bele a darált diót is.
Óvatosan dolgozz a habbal, mert hamar összeeshet az erős keveréstől.
Ezt a masszát öntsd a lekent tészta tetejére, majd a maradék tésztából készíts rácsokat, sodord ki a tésztát rudakká.
Helyezd a diós krémre, majd kend le az elkevert tojással.
Előmelegített sütőben, 180°C-on, 30 perc alatt süsd pirosra. Amikor kezd pirulni a diós hab teteje, helyezz rá sütőpapírt, hogy ne égjen meg.

Ha lekészült, vedd ki a tepsiből egy hűtőrácsra és hagyd teljesen kihűlni, majd szeleteld fel, szórd meg porcukorral és tálald.
Adhatsz mellé tejszínhabot is.

Kívánom, hogy sikerüljön! Fogyaszd egészséggel!
Cukormázas ölelés neked!
- Meli❤ -