RECEPT


🍴 Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
5 dkg puha vaj
3 tojás sárgája
2 dkg joghurt
5 ml ecet
½ citrom reszelt héja
30 ml citromlé
5 dkg kristálycukor
15 ml rum, vagy rumaroma
2 g szódabikarbóna
1 g só

Ízesítéshez:
porcukor
házi baracklekvár


👐 Előkészítés:
A hozzávalók kimérése
Liszt, szódabikarbóna átszitálása
Tojás mosása, feltörése, szétválasztása
Vaj puhítása
Zsiradék melegítése 160°C-ra


🧁 Elkészítés:
A liszthez add hozzá a szódabikarbónát, sót és a cukrot, majd egy fakanállal keverd el őket.
Ez után keverd el a joghurtban a tojás sárgákat, a rumot vagy rumaromát, valamint az ecetet és öntsd a hozzávalókhoz.
Legvégül add hozzá a puha vajat is, majd kezdd el a fakanállal elkeverni őket.
Ha már kezd összeállni, akkor tedd félre a fakanalat és gyúrd össze a tésztát.
Amikor már leválik a kezedről, akkor megfelelően összeállt.

Pihentesd legalább fél órát hűtőszekrényben.
Pihentetés után lisztezett nyújtólapon nyújtsd ki a tésztát fél cm vastagra, majd egy derelye vágóval, vagy sima késsel vágd rombusz alakúra.
Minden darab közepén ejts egy rövid vágást, és húzd át rajta a tészta egyik csücskét.

Melegíts egy serpenyőben napraforgó olajat vagy sertés zsírt, és kb. 160°C-os hőmérsékleten, közepesen meleg zsiradékban süsd a fánkok mindkét felét szép halvány aranyszínűre.
Papírtörlőre kiszedve itasd le róla a felesleges zsiradékot, majd porcukorral szórd meg.

Adhatsz mellé gyümölcslekvárt.

Kívánom, hogy sikerüljön! Fogyaszd egészséggel!
Cukormázas ölelés neked!
- Meli❤ -