RECEPT


🍴 Hozzávalók:
2 db egész tojás
1 bögre kristálycukor
½ bögre vaj
1 és 2/3 bögre finomliszt
1 teáskanál sütőpor
2 evőkanál átszitált kakaópor
½ bögre ásványvíz


👐 Előkészítés:
A hozzávalók kimérése
Liszt, sütőpor, kakaópor átszitálása
Tojás mosása, feltörése
Vaj megolvasztása
Tepsi bélelése
Sütő előmelegítése 180°C-ra


🧁 Elkészítés:
Tedd egy keverőtálba a tojásokat.
Add hozzá a cukrot, majd habosítsd ki.
A mérőeszközt mindig púpozd meg, majd húzd le a felesleget róla, ha így teszel, akkor használod a mércédet pontosan.
Add hozzá a vajat, és keverd a kihabosított tojásokhoz.
Mérd bele a finomlisztet, a sütőport és a kakaóport, majd óvatosan dolgozd a masszához. Végül az ásványvizet két részletben dolgozd bele a tésztába.

Az elkészült tészta masszát öntsd a kibélelt tortaformába, és az előmelegített sütőben
180 °C-on, 25 perc alatt süsd készre.

Sütés után vedd ki a formából, távolítsd el a sütőpapírt róla, majd hagyd hűtőrácson teljesen kihűlni.
Ha kihűlt, egyenesítsd le a tetejét, és vágd szét kettő tortalapra.


Közben készítsd el a krémet.

Hozzávalók:
1 bögre cukrászhab
½ bögre kész vaníliás puding (pl. Danone)

Elkészítés:
A cukrászhabot verd kemény habbá, majd dolgozd bele a pudingot és töltsd habzsákba a krémet.

Töltsd meg a lapokat, majd tegyél a torta tetejére is a krémből, és simítsd le. Szórd meg dekor cukorral, és végül díszítsd habrózsákkal a szélét.

Kívánom, hogy sikerüljön! Fogyaszd egészséggel!
Cukormázas ölelés neked!

- Meli❤ -