RECEPT


🍴 Hozzávalók:
1+1/4 bögre finomliszt
1 bögre kristálycukor
1/4 bögre olvasztott vaj
2 egész tojás
1 teáskanál sütőpor
1 cs. vaníliás cukor
½ bögre natúr joghurt
Muffinonként 4-5 szem áfonya


👐 Előkészítés:
A hozzávalók kimérése
Liszt, sütőpor átszitálása
Tojás mosása, feltörése
Vaj megolvasztása
Gyümölcs mosása
Tepsi bélelése
Sütő előmelegítése 180°C-ra


🧁 Elkészítés:
Add hozzá a liszthez a sütőpor.
A vaníliás cukrot öntsd a kristálycukorhoz.

Habosítsd ki a tojást a cukorral úgy, hogy fokozatosan adod hozzá. Addig dolgozz, míg a cukor elolvadd benne.

Ez után keverd el benne az olvasztott vajat.

Legvégül keverd hozzá a sütőporos lisztet, valamint a joghurtot két részletben.
A száraz hozzávalókat egy szitán keresztül add a tojásos masszához.
Keverd simára, majd töltsd habzsákba és abból adagold a tésztát muffin kapszlival kibélelt formába.
A formákat csak háromnegyedig töltsd meg.
Legvégül kerüljön a tetejükre 4-5 szem áfonya.
180°C-on süsd 20-25 percig, illetve tűpróbáig.

Tűpróba: fogj egy fogpiszkálót, szúrd a tésztába. Ha nem ragadd rá belőle, akkor a sütid átsült.

Sütés után vedd ki a formából a muffinokat, majd hűtőrácson hagyd teljesen kihűlni.


🍴 Krém hozzávalói:
3 dl cukrászhab
1 db (125-150 ml) áfonyás joghurt
10 áfonya lekvár

🧁 Elkészítés:
A cukrászhabot verd fel kemény habbá, majd add hozzá a lekvárt
Keverd el benne, legvégül pedig add hozzá a joghurtot.
Dolgozd össze, majd töltsd csillagcsöves habzsákba, és felhasználásig tartsd a hűtőben.

Csillagcsőből akkora lyukút válassz, hogy a gyümölcs kiférjen rajta.

Más ízesítésű joghurttal és lekvárral is elkészítheted.
Pl.: erdei gyümölcs, sárgabarack, eper.


A sütemény befejezése

🍴 Hozzávalók:
12-24 szem áfonya

A krémet töltsd bele csillagcsöves habzsákba, majd nyomj belőle a muffinok tetejére, végül dekoráld őket 1-2 szem áfonyával.
Tálalásig tartsd hűtőben.

Kívánom, hogy sikerüljön! Fogyaszd egészséggel!
Cukormázas ölelés neked!
- Meli❤ -